Over mij

De jongedame achter de lens, dat ben ik. Nelleke Tieman, een spontane en gedurfde fotografe. Na de studie fotografisch vormgeven te hebben gevolgd op de fotovakschool in Amsterdam heb ik ervaring mogen opdoen bij Studio Damon. Hier heb ik als second shooter geleerd hoe prachtig het vak bruiloftsfotografie kan zijn. Vervolgens heb ik, na 2 jaar fotograferen in een mobiele studio, besloten om de stap te zetten naar freelance fotografe. Kijk gerust rond op mijn website om een indruk te krijgen van mijn stijl.

HOE ZIET MIJN WERKWIJZE ERUIT?

Fijn dat je geïnteresseerd bent in mijn werkwijze! Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe ik te werk ga tijdens mijn fotosessies voor bruiloftsfotografie en overige fotoshoots. Lees het geheel rustig door zodat je een goede indruk krijgt van mijn werkwijze als fotografe. Ben je geïnteresseerd in andere projecten of wil je inspiratie op doen dan verwijs ik je graag door naar mijn werk. Heb je vragen of wil je meer over mij te weten komen dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier op deze website. Ik zal vervolgens zo snel mogelijk contact met je opnemen!

1. Kennismaking

We maken eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zullen onderstaande onderwerpen uitgebreid aan bod komen. Ik hoop dat jullie na dit gesprek enthousiast zijn over de ideeën die we hebben besproken en dat er een wederzijdse vertrouwensband is ontstaan.

We checken of ik beschikbaar ben op jullie trouwdatum.

We nemen voorbeelden door, zodat ik kan zien waar jullie interesse ligt.

We spreken over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Jullie moeten uiteindelijk overtuigd kunnen kiezen: met/zonder second scooter, met/zonder videograaf, met/zonder aankleedfoto’s, met/zonder feestfoto’s, etc.

Jullie informeren mij over de planning van jullie trouwdag. Vervolgens kunnen we dan al onze ideeën bespreken.

2. Onderling contact

Mochten we tot een opdracht komen dan is het raadzaam om geregeld contact te houden tot aan de bruiloftsdatum. Jullie hebben wellicht nieuwe vragen, aanpassingen aan de bruiloftsplanning of andere wensen. Het werkt aan beide kanten geruststellend wanneer we van elkaar weten welke ontwikkelingen er zijn.

3. Voorbereidingen

Mijn checklist voor de grote dag: zijn mijn spullen compleet, zijn alle accu’s geladen, zijn er genoeg opslagkaartjes, zijn de back-up spullen aanwezig, is de route naar de locatie(s) bekend, zijn er files, wat zijn de weersomstandigheden etc.

Alles OK? Ik heb er zin in!

4. De grote dag

Tijdens jullie trouwdag zal ik continu en zo onopvallend mogelijk aan het fotograferen zijn. Ondanks dat iedereen mij ziet rondlopen is het mijn taak om de gehele dag zo spontaan mogelijk vast te leggen. De foto’s die spontaan en ongedwongen plaatsvinden zijn vaak de foto’s die de mooiste herinneringen met zich meedragen. Uiteraard zal ik ook alle vaste/ verplichte onderdelen zo uitgebreid en divers mogelijk op de plaat vastleggen. Ik laat de dag meestal lopen zoals het loopt, zelfs tijdens de (familie-)shoots geef ik zo min mogelijk aanwijzingen. Ook dit zorgt weer voor een ongedwongen en prettige sfeer op jullie grote dag!

5. Nabewerking

Ik bekijk alle foto’s. Dat zijn er duizenden! Ik selecteer zorgvuldig de beste foto’s die geschikt zijn voor nabewerking. Soms is het nabewerken eenvoudig, maar sommige foto’s nodigen uit tot een creatief proces. In de prijslijst staan het aantal foto’s die ik per pakket verwacht te kunnen leveren. Het geleverde aantal foto’s kan hiervan afwijken.

6. Betaling & levering

Zodra jullie akkoord hebben gegeven dat ik jullie fotograaf mag zijn,  zal ik een aanbetaling sturen van €750,-.

Tijdens het nabewerken stuur ik jullie de 2e en wel de laatste factuur toe. Hierop staan geen verrassingen want alles is van te voren afgesproken of is terug te vinden op mijn prijslijst. De foto’s zullen na 3-5 weken eerst digitaal toegestuurd worden indien de betaling ontvangen is. De USB-stick met hoge en lage resolutie en het trouwalbum maken we naderhand nog een afspraak voor dat jullie deze kunnen ophalen.

Alle onkosten die ik maak tijdens de dag van de fotosessie zitten inbegrepen in de prijs. Ik ga hierbij uit van doorsnee maaltijden en reguliere parkeer- en reiskosten. Parkeerkosten boven €10,- worden doorberekend evenals reiskosten boven de 50 km per dag (€0,40 per km). Bijzondere kosten - bijvoorbeeld ongeplande overnachting door uitlopen feest - gaan in overleg.

Foto’s die zijn gemaakt tijdens een fotoshoot kunnen door mij gebruikt worden voor de promotie van mijn bedrijf. Hierbij kun je denken aan plaatsing op mijn website, facebook/instagram en/of drukwerk t.b.v. een advertentie. Wanneer je niet wilt dat de foto’s voor facebook/instagram of drukwerk gebruikt worden dan kun je dit aangeven per mail. Op alle fotoshoots zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing (zie linksonder in de footer).